A NETTÓ NULLA ELÉRÉSE

Kézikönyv az élelmiszer- és italágazat számára.

Az Egyesült Királyság élelmiszer- és italágazata mindig is alkalmazkodott a változó körülményekhez, legutóbb az EU-ból való kilépés és a COVID-19 megrázkódtatásaihoz.

A következő nagy kihívás az éghajlatváltozás okaira és következményeire való reagálás, amely már most is negatív hatással van életünk számos területére, beleértve az élelmiszertermelést is. A kormányok megállapodtak abban, hogy a felmelegedést jóval 2°C alá, lehetőleg 1,5°C-ra korlátozzák. E cél eléréséhez az üvegházhatást okozó gázok globális kibocsátásának a lehető leghamarabb, de legkésőbb a század közepére a nettó nullára kell csökkennie.

A Net Zero eléréséhez az élelmiszer- és italágazatnak erős vezetésre és hatékony fellépésre van szüksége a munkavállalók részéről az egész szektorban. Számos gyakorlati intézkedés létezik, amelyet a vállalkozások késedelem nélkül elkezdhetnek végrehajtani, és ez a Kézikönyv kiemeli azokat a kulcsfontosságú lépéseket, amelyeket a gyártók megtehetnek a farmtól az asztalig ellátási lánc egyes szakaszaiban.

A gyártók csak kis részéért felelősek közvetlenül az élelmiszer- és italágazat kibocsátásának. De lehetősége van arra, hogy azonnal elkezdje csökkenteni a gyártás kibocsátását.

A gyártók kihasználhatják a lehetőségeket, a szén-dioxid-kiegyenlítés pozitív szerepet játszhat a Net Zero stratégiában, de óvatosan kell használni.

Ez a kézikönyv javasolja az összetevők kibocsátásának mérését, ITT tudod tovább olvasni: Achieving Net Zero: A Handbook For The Food And Drink Sector – fdf